Tuesday, 9 July 2013

Seminggu Dah Couple ??

Salam Sejahtera!

Korang mesti sudah tahu tentang video bertajuk "Couple Dah Seminggu" @ "Couple Sminggu" kan ?? Belum tahu ?? Kita geng! Mai pun baru tahu tentang video itu selepas tengok post dari page Tengku Fatin Fadzil . . Tak kenal beliau ?? Beliau Vlogger popular selepas Mat Lufti dan Kak Maria Elena tau . . 


Haa!! Korang dapat teka siapakah gerangan gadis comel di atas itu ?? Actually Mai tak berapa pasti pemilik sebenar sebab video asal telah di'PRIVATE' kan . . Cuba klik keyword 'couple seminggu' dekat +YouTube  dan ternyata pantas sahaja tangan-tangan men'download' dan meng'upload' kembali video itu . . Mungkin mereka tahu bahawa video itu akan di padam jika panas diperkatakan . . Kepada yang belum melihat video tersebut, boleh tonton video itu di bawah ::

Reaksi Mai ?? Mula-mula intro video itu Mai macam blurr sebab tidak paham video ini untuk apa sebenarnya dan dalam hati Mai 'alololo comey nya budk nie' tapi bila sampai ke ::
minit ke 0:19 - 'siapa mamat nie pulak ?? Ery ke Bery dia sebut ??' 
*Mai bukan pekak tapi music latar itu terlalu kuat dan suara budak itu perlahan . . *
minit ke 0:27 - 'lorhh! nyanyi pulak ?? Btw, sedap suara koe dek'
minit ke 0:41 - 'aikk! janji-janji pulak budak nie . .'
minit ke 0:55 - 'wahh!! terbaik! Janji akan sampai habis nyawa tue'
minit ke 1:03 - 'aikk! janji lagi satu ?? Dahsyat lah'
minit ke 1:06 - 'janji sampai mati pulak dah . . dah macam cerita Setia Hujung Nyawa'
minit le 1:11 - 'janji lagi ?? Nak jadi yang terbaik ?? Dah kawen ke sampai janji banyak sangat'
minit ke 1:33 - 'Lorh ?? Baru seminggu ke ?? Ingatkan dah setahun bercinta tadi . . Hampeh!'
minit ke 1:45 hingga 2:00- 'Selama-lamanya ?? Berapa banyak daa . . Lagipun dek, dah sah ke dia tue jadi suami kamu ??'
minit ke 2:29 - 'Demam ?? Tapi buat video tue larat pulak . . Happy ?? Baru seminggu dek dah happy bagai nak rak . . Adeh'
Okay! Mai dah mula menyampah sekarang . . Mai sudah 3 tahun bersama si tapi belum gila lagi hendak buat video gedik macam dia . . Kak Maria Elena yang dah kahwin itu pun tidak buat video macam kamu dek . . Kamu padam pun tak guna kerana sudah banyak tangan yang download dan upload balik video kamu . . Popular juga kamu ye . . Nanti Mai pun nak cuba buat video sempena anniversary kami yang 3 lah . . Mahu jugak popular kan . . 
Nasihat Mai kepada adik nie ::
Belajar dulu dek . . Jangan fikir sangat tentang cinta . . Make up parents proud tapi akak rasa kamu dah pun buat parent kamu proud sebab video kamu dah popular . . Habiskan pelajaran itu dulu . . Cinta boleh di cari dek . . 
Haraplah benda ini jadi pengajaran buat semua adik-adik kat luar tu . . Nak buat video pun tak perlu nak post dalam +YouTube . . Cukup sekadar kamu dan dia sahaja . . 


End!


nota terbang :: mumy pesan 'belajar selagi kamu mampu . . jangan fikir cinta dulu'

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥